Een videograaf kiezen in 3 eenvoudige stappen

Het kiezen van een videograaf voor jullie trouwfilm doe je niet iedere dag. Hoe pak je dat dan aan? Dit is het stappenplan dat de meeste aanstaande bruidsparen gebruiken:

1. Bepaal de stijl van je trouwfilm

Een trouwfilm van een videograaf kent grofweg twee stijlen:

  • De docu- of journalistieke stijl
  • De cinematografische stijl

Onderling verschillen deze stijlen behoorlijk, dus verdiep je in wat bij jullie past. In Nederland is vooral de docu-stijl populair, maar er zijn zeker ook enkele bedreven cinematografische videografen.

Lees hier meer over deze stijlen van videografie

2. Bekijk portfolio’s en prijzen

Nu ga je op sites van videografen kijken naar voorbeelden van films. De trouwfilms en videoclips geven een goede indruk van de stijl van die videograaf. Spreekt die stijl je aan? Dan kun je ervan uitgaan dat jullie trouwfilm een vergelijkbare stijl zal krijgen bij die videograaf.

Daarnaast speelt budget voor iedereen een rol. Een ervaren, goede videograaf in Nederland kost gemiddeld zo’n € 1.600,- tot € 1.800,-. Het aantal uren dat een videograaf aanwezig is op je bruiloft kan hierbij onderling wel sterk verschillen.

Let bij de prijzen en pakketten altijd op wat erbij is inbegrepen.

De belangrijkste verschillen tussen videografen?

  • Hoeveel uur ze aanwezig zijn
  • Hoe lang de uiteindelijke trouwfilm wordt
  • Extra’s zoals een drone of een same day edit

3. Datumcheck en kennismaken

Ok, je weet wat je wilt en welke videograaf je geweldig vindt hiervoor. Dan is het zaak om zo snel mogelijk te checken of jullie datum bij die videograaf nog beschikbaar is.

  • De maanden mei, juni, juli, september en oktober zijn altijd populair
  • Vrijdagen en zaterdagen zijn de meestgekozen trouwdagen.

Spreek met je videograaf af – als jullie datum nog vrij is – hoe jullie een optie kunnen nemen en snel kennis kunnen maken.

Videograaf Arthur

Over Videograaf Arthur

Arthur is sinds 2007 videograaf. Hij is één van de weinige specialisten in uitgebreide trouwfilms. Arthur is een ervaren en gecertificeerd dronepiloot, zodat je ook altijd zeker bent van de mooiste en veiligste drone-opnames van jullie bruiloft.

Meer pagina’s