Welke stijl videografie kies je?

Welke van de twee videografie-stijlen kies je?

Bruiloften zijn een van de belangrijkste dagen in het leven van een paar. Het is een dag vol emoties en herinneringen die je het liefst voor altijd wilt bewaren.

Een manier om deze herinneringen vast te leggen, is door middel van videografie.

Maar welke videostijl is het meest geschikt voor jouw bruiloft? In dit artikel zullen we de twee belangrijkste stijlen bespreken.

Er zijn twee stijlen:

1. De journalistieke of docu-stijl videografie

2. De cinematografische stijl van videografie

De docu-stijl

De journalistieke of docu-stijl van videografie is gebaseerd op het vastleggen van spontane momenten en het vertellen van het verhaal van de dag.

Het doel is om zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn als videograaf. Zo worden alle momenten van de dag zo natuurlijk  mogelijk vastgelegd. Het resultaat is een trouwvideo die lijkt op een documentaire, waarin de gebeurtenissen van de dag chronologisch worden verteld. Precies zoals ze plaatsvonden.

Eén van de voordelen van de docu-stijl is dat de video een authentiek en natuurlijk gevoel heeft. Het is alsof je je dag opnieuw beleeft. De video zal ook emotioneel en oprecht zijn, omdat de momenten die zijn vastgelegd op de video, echt zijn. Het is een fantastische manier om alle momenten van de dag vast te leggen en te delen met vrienden en familie.

Een ander voordeel van deze stijl is dat het minder opvallend is voor het paar. Een videograaf zal weinig of niet ‘sturen’ of regisseren. Je kunt je de dag op je eigen manier beleven zonder constant op te letten waar de videograaf staat.

De cinematografische stijl

De cinematografische stijl van videografie is gericht op het produceren van een filmachtige trouwvideo. Een luxueuse, bioscoop-achtige ervaring.

Het doel is om een ​​verhaal te vertellen en de emoties van de dag vast te leggen met behulp van verschillende filmtechnieken zoals slow motion, kleurcorrectie en speciale effecten.

Deze stijl levert een visueel aantrekkelijke video op die lijkt op een filmtrailer.

Het nadeel is dat het wat regie vergt op jullie dag en niet altijd een waarheidsgetrouwe weergave is van de dag.

Deze vorm van videografie is ideaal als je vooral een filmisch en visueel krachtige mini-film van jullie bruiloft wilt hebben.

De verschillen tussen beide stijlen

Waar een docu-stijl uiteenloopt van 15 tot 90 minuten trouwfilm, is een cinematografische film zelden langer dan 10 minuten.

Qua prijs is een cinematografische film over het algemeen duurder voor vergelijkbare uren aanwezigheid van de videograaf. Dit is vooral omdat de nabewerking vele malen intensiever is.

Qua filmische look biedt een cinematografische film een filmtrailer-ervaring. Een docu-stijl beidt daarentegen weer een sfeervolle en waarheidsgetrouwe weergave van jullie dag. 

Qua apparatuur gebruiken videografen vergelijkbare camera’s bij beide stijlen.

De populairste keuze

Het zal je niet verrassen dat de docu-stijl van videografie de populairste keuze is onder bruidsparen. Vooral het onopvallende karakter van de videograaf en de sfeervolle, herkenbare weergave van de dag geven daarbij vaak de doorslag. Ook de lengte van de uiteindelijke trouwfilm is vaak een belangrijke afweging.

Het is uiteraard aan jullie om goed af te wegen wat jullie het mooiste vinden, er is voor ieder wat wils!

Videograaf Arthur

Over Videograaf Arthur

Arthur is sinds 2007 videograaf. Hij is één van de weinige specialisten in uitgebreide trouwfilms. Arthur is een ervaren en gecertificeerd dronepiloot, zodat je ook altijd zeker bent van de mooiste en veiligste drone-opnames van jullie bruiloft.

Meer pagina’s